torsdag 22 september 2022

Inför vecka 39

 Hej

Såhär ser nästa vecka ut:

Måndag 26/9

Tisdag 27/9

Onsdag 28/9

Torsdag 29/9

Fredag 30/9




14.10-15.00 Läxhjälp






14.30-15.15 Extramatte



Läxa språkval


14.30-15.15 Skolkör / Extra engelska




I matematiken jobbar vi med de fyra räknesätten och ska arbeta med division under nästa vecka. För de elever som vi kommit överens om att de ska gå på läxhjälp/extramatte är det väldigt viktigt att de faktiskt gör det. Detta för att ha möjlighet att nå målen. Det gäller såklart även extra-engelska och övriga ämnen där elever, vårdnadshavare och vi lärare kommit överens om att gå på studiepass som vi på skolan erbjuder.

På teknik-lektionerna jobbar vi med hållbar utveckling. Eleverna har fått en uppgift i teams där de ska skriva en argumenterande text på temat hållbar utveckling. Instruktioner finns i teams.

I SO kommer vi nu efter att ha jobbat med samhällskunskap börja med geografi. Vi kommer först börja arbeta med Europa och sedan övriga världen. Arbetet kommer avslutas med att eleverna får skriva en faktatext och ett litet test om namn och lägen, återkommer när det blir.

I engelska har eleverna fått prova göra gamla nationella prov i läsförståelse för att se hur ett prov ser ut och vilka typer av texter och frågor som kan komma. 

Vecka 42 ska vi delta i Skolhackaton, och kommer att göra det som en temavecka. Det är ett projekt/tema-arbete som involverar flertalet skolämnen. Eleverna ska göra en fysisk modell av ett drömsamhälle samt en digital modell i Minecraft Education. Caset för i år är "urbanisering". Detta är en tävling där klasserna skickar in sina bidrag i form av att de håller en presentation för en jury.

Med vänliga hälsningar

Anna, Julia och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar