torsdag 8 september 2022

Inför vecka 37

 Hej!

Friluftsdagen
Kom ihåg att anmäla till oss om ert barn INTE kommer att cykla till och från Björknäsvallen. Meddela senast fredag 9/9. Vårdnadshavare till elever som bor närmare stan och vill komma direkt till Björknäsvallen kl. 8.50 måste även meddela detta till oss.

Veckoinfo
Nästa vecka ser ut såhär:

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Prov i teknik "Datorns delar"


14.10-15.00 Läxhjälp


Friluftsdag björknäs-vallen

 





14.30-15.15 Extramatte


Klassfoto utomhus


14.30-15.15 Skolkör / Extra engelska





I början av vecka 38 kommer eleverna att ha prov i samhällskunskap, om hur Sverige styrs, demokrati, medier och källkritik. Mer info om detta kommer nästa vecka.

Vi vill också göra lite reklam för läxhjälp, extra-matte och extra-engelska som ligger efter skoltid. Det är toppentillfällen att få hjälp av pedagoger på skolan om du som elev inte hinner allt på lektionerna eller behöver jobba mer i ett ämne för att nå godkänt betyg i ämnet. Vi pratar med de elever som vi önskar ta tillvara på dessa tillfällen men det är såklart öppet för alla, och om du vill gå - säg till oss lärare så förbereder vi material! Det är bra att börja i god tid, för då är chanserna större för att nå målen.

Datorer
Alla elever vars vårdnadshavare skrivit under datoravtalet har fått sina datorer i veckan. Än så länge har vi inte så många uppgifter digitalt, men det kommer framöver. Datorn är tänkt att vara ett studieverktyg för eleverna och vi hoppas att studier är det som datorerna främst kommer att användas till. Eleverna har fått i läxa att ladda ned följande program:
Microsoft Office-paket
SpellRight
StavaRex
ClaroRead
Minecraft Education (via microsoft store)

Ladda inte ned allt på samma gång, då kan det ta lång tid. Se till att ladda ned Minecraft Education när du INTE laddar ned något annat.

Mvh Anna, Julia och Tove


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar