torsdag 5 maj 2022

Inför vecka 19

 Hej igen!

Nästa vecka kommer Anna att jobba med att rätta nationella prov. Därför kommer Lisa att ta hennes lektioner hela veckan.


Idrott v.19
torsdag: utomhus, ombyte och dusch. Samling vindskydd skogsfotboll och lekar
fredag: inget ombyte. Samling vindskyddet kartpromenad. Viktigt att komma i rätt tid då vi kommer att promenera in i skogen.

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 




Bokbuss

 

 


14.30-15.15 Läxhjälp

 

 

 



 

14.30-15.15 Extra matte

Matematik
Kunskapslogg 5B





14.30-15.15  Extra engelska

Matematik
Kunskapslogg 5A


I matematiken jobbar vi med geometriska former och vinklar. Nästa vecka avslutar vi det kapitlet. Vi kommer att jobba i matteboken även den sista veckan denna termin, för att förhoppningsvis hinna göra klart hela boken.

I tekniken har vi i veckan påbörjat ett konstruktionsarbete. Mycket av detta handlar om att planera sin konstruktion och att dokumentera genomförandet, samt att även kunna reflektera i efterhand om de val man gjort och hur man hade kunnat göra annorlunda. Det blir mer teknik nu under några veckor.

Nu har vi tittat på alla nyhetsprogram i engelska och bild. Det har varit så roligt att se hur eleverna tagit sig an uppgiften och vilka roliga och kreativa inspelningar det blev! 

I SO är det nu dags för prov om arbete och pengar, 5A skriver idag och 5B imorgon. Från och med nästa vecka kommer vi att börja jobba med nationella minoriteter, minoritetsspråk och grannspråk i både svenska och SO. 

Nästa vecka är sista veckan med intensivläsning, lämna in de ifyllda papperna i slutet på nästa vecka, eller i början på vecka 20. 

Bokbussen kommer på tisdag, kom ihåg att ta med era lånade böcker. Det är sista gången som bokbussen kommer den här terminen, men det går bra att låna nya böcker över sommaren. 

Trevlig helg!

/Anna, Julia och Tove



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar