torsdag 28 april 2022

Vecka 17

 Hej på er!

Angående spelprov i musiken (gitarr) så har jag flyttat det till vecka 20. Jag skrev om det veckan innan lovet. Då jag var sjuk hela förra veckan så blir det lite ont om tid att ha det nästa vecka. 5A har spelprov 17/5 och 5B 19/5. Jag har skickat med papper att träna på till de som vill öva hemma också.

Såhär ser kommande vecka ut: 

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 



8.30 Skolråd 


 

 


14.30-15.15 Läxhjälp

 

 

 



 

14.30-15.15 Extra matte

SO-prov Arbete och pengar 5A





14.30-15.15  Skolkör och extra engelska

SO-prov Arbete och pengar 5B


I matematiken har vi gjort ett avstämningstest på elevernas kunskaper. Det var samma test som vi gjorde i höstas. Det jag kan se är att många elever har gått framåt och utvecklat sina kunskaper i matematik, vilket glädjer mig!

I NO har eleverna i grupper arbetat om fotosyntesen. Eleverna har fått plantera i klassrummet och kommer att få sköta om sina växter fram till sommaren. 5B gjorde sina redovisningar om fotosyntesen igår och imorgon ska 5A hålla sina presentationer. Även där är det glädjande att se hur de utvecklas i sin presentationsteknik! I svenskan har vi under några veckor jobbat med retorik och nu förbereder eleverna sig för att hålla tal. Det är roligt att se är att de använder sina kunskaper och förmågor från ett område och applicerar det i ett annat sammanhang! Båda klasserna kommer hålla sina argumenterade tal imorgon fredag.

Nästa vecka (på torsdag för 5A och fredag för 5B), kommer vi har prov om arbete och pengar. Det är inget stort arbetsområde och därför blir det inte heller något stort prov. Den första delen kommer att vara kryssfrågor och i den andra delen ska eleverna bland annat kunna beskriva det ekonomiska kretsloppet på olika nivåer med hjälp av begrepp. De ska förklara hur pengar, varor och tjänster flyttas mellan hushåll, arbetsplatser, affärer, banker och stat/kommun/landsting. Vi kommer repetera inför provet på skolan nästa vecka, men de kan gärna träna på att förklara det ekonomiska kretsloppet hemma. 

Nästa vecka kommer vi att påbörja ett konstruktionsarbete i teknik. Det kommer att pågå några veckor framöver.

/Anna, Julia & Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar