fredag 29 november 2019

Veckobrev vecka 48

Hej hopp!


Vi har haft en blandad vecka tillsammans. Dels påverkar halkan, dels märker vi nu att det börjar 
vara dags för ett välbehövligt lov och dels så är de ju bara helt underbara era barn =)

På matematiken har vi arbetat med analoga klockan. Heltimmar, halvtimmar, kvartar och 5-minutersintervaller. Vi arbetar med hur mycket klockan är, vi beräknar hur mycket klockan är om 30 minuter och så vidare och vi kollar på tidsskillnader. Vi önskar att ni tränar på klockan hemma. Det är jättebra att göra det i reell vardag.

På svenskan har vi arbetat med 4 A i Bokstavslandet, "En sorgsen hjälte", vi tränar läsning, lässtrategier, nya ord och begrepp, vi sammanfattar en text och skapar inre bilder, vi arbetar med j-ljudet som stavas med hj, lj, gj, dj och y. 

På musiken övade vi vidare på vår show =) Träna gärna på sånger, rörelser och berättande texten hemma! Om ni har möjlighet att hjälpa era barn med utklädningskläder, vore vi tacksamma! Hör av er om ni behöver hjälp med detta! Datum och tid för vår föreställning är den 4/12 kl. 18.30. Se inbjudan på denna blogg!

Idrotten bestod av plintboll, jättekul!

Vi har arbetat vidare med stenåldern och vi har börjat tillverka stenåldersfamiljer som så småningom kommer att bygga en egen stenåldersby. 

På engelska arbetade vi med nummerordning och med lekplatsen.

Fredagen avslutades med Arkeologens dotter avsnitt 6 - 8. Om ert barn var sjukt hittar ni programmet på UR skola. Riktigt bra serie, se den för sjutton!

Vi har tillverkat ljuslyktor inför advent. De blev så fina! Vi har även gjort en egen adventskalender. Så spännande och så bra de arbetade =) Vi fick även en adventskalender av Viklanders, den tackar vi såklart jättemycket för!

Vi påminner er om vår föreställning "Astrid Lindgrens Sagovärld". Nu på onsdag den 4/12 klockan 18.30. Välkomna!

OBS! Ingen idrott på onsdagen den 4/!", vi kör genrepetition då.

Trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar