fredag 22 november 2019

Veckobrev v47

Hej där hemma!


Nu och fram till vecka 3 har vi en praktikant från LTU hon heter Brita Boström. 
Hon utbildar sig till lärare för åk F - 3 och hon kommer lära sig massor av våra fina klasser =)

På matematiken har vi  arbetat med "massa". Vi har pratat om begrepp som gram och kilogram, tyngre och lättare, mer än och mindre än. Vi har uppskattat vikt på olika föremål i klassrummet och sedan vägt dessa. 

På svenskan har vi fortsatt att arbeta med 3B i Bokstavslandet, "Ljubas saga". I arbetsboken handlade det bland annat om att sagor skrivs ofta i dåtid. Hur skriver man då?  

På musiken övade vi vidare på vår show =) Träna gärna på sånger, rörelser och berättande texten hemma! Om ni har möjlighet att hjälpa era barn med utklädningskläder, vore vi tacksamma! Hör av er om ni behöver hjälp med detta! Datum och tid för vår föreställning är den 4/12 kl. 18.30. Inbjudan till denna kommer snart!

Idrotten var redskap, stafetter och samarbete med bollekar. Vi spelar ett spel som heter plintboll. Reglerna just nu är 10 passningar inom laget och alla i laget ska ha fått pass innan mål får göras. Detta för att alla ska vara delaktiga i spelet. Eleverna hade en extra fokus uppgift i bollspelet: att inte stå precis bredvid någon i sitt lag. Oj så svårt!

Vi har sett på film om en flicka och hennes familj på stenåldern. Vi har läst i arbetsboken om forntiden och tittat på tidslinjen i boken om när detta var. På torsdagen pratade vi om hur en stenåldersfamilj kunde ha sett ut, vad kan de ha haft för kläder, vad hade de för arbete? I grupper har eleverna sedan fått börja planera och göra en egen stenåldersfamilj.

Fredagen avslutades med Arkeologens dotter avsnitt 3 - 5. Om ert barn var sjukt hittar ni programmet på UR skola.

Vi tänkte tillverka ljuslyktor inför advent. Påminner er som inte skickat med en glasburk att ni gärna får göra det. 


Trevlig helg!

Susanne och Helena!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar