fredag 15 november 2019

Veckobrev v 46

Hej där hemma!


På matematiken har vi avslutat avsnittet om geometri. De har verkligen arbetat bra och lärt sig massor! Fråga gärna om de olika figurerna och formerna. Nästa avsnitt som vi nu arbetar med är "massa". Vi kommer börja prata om gram och kilogram. 

På svenskan har vi arbetat med 3B i Bokstavslandet, "Ljubas saga". Det är samma text som de har i läxa. Vi skriver även sagor så paddorna glöder, haha. Vi tränar lite extra på att skriva mer beskrivande.

På musiken övar vi vidare på vår show =) Träna gärna på sånger, rörelser och berättande texten hemma! Om ni har möjlighet att hjälpa era barn med utklädningskläder, vore vi tacksamma! Datum och tid för vår föreställning är den 4/12 kl. 18.30. Inbjudan till denna kommer snart!

Idrotten bestod av redskap och motorikträning på tisdagen och på onsdagen blev det bollspel och passningsövningar.

På tisdagen var våra elevrådsrepresentanter på en elevrådsdag med rektor Maria och Malin Klang! De hade en lärorik och spännande dag!

Idag, frdag, har vi inlett arbetet med Forntiden. Vi har också sett Arkeologens dotter på UR Skola. Det vore bra om de elever som inte var här idag, kunde se avsnitt 1 och 2 hemma. 

Vi tänkte tillverka ljuslyktor inför advent. Därför vore det bra om ni kunde skicka med en lagom stor glasburk till detta projekt. 

Trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar