fredag 8 november 2019

Veckobrev vecka 45

Hej där hemma!


På matematiken har vi arbetat vidare med tredimensionella former. Vi tränar på begreppen, på att beskriva de olika formerna, vi tittar på olikheter och likheter, vi sorterar i i grupper efter olika egenskaper och utseenden, vi upptäcker och skapar mönster med formerna, vi tränar på symmetri och en massa annat. De är riktigt duktiga på allt detta!

Förra veckan hade vi som extraläxa att hitta och ev. ta med ett tredimensionellt föremål hemifrån. Sedan skulle eleverna förklara hur föremålet ser ut och vi andra får gissa vad det är =) Det var inte någon som anammat detta och även vi "glömde bort" uppgiften =) Så vi gör ett nytt försök denna vecka! Redovisas på onsdag den 13/11.

Vi har även arbetat med matematik på Bingel. Vi har lagt upp flera uppgifter där som vi har sett att barnen behöver arbeta lite mer med. De får mer än gärna Bingla även hemma utöver läxan.

På svenskan har vi arbetat vidare med 3A i Bokstavslandet, "Storstadsdjungeln". Träning på avkodning och läsflyt fortsätter, vi arbetar med j-ljudet som oftast stavas med j eller g, men det kan också stavas med dj, lj, gj, hj och y. Vi löser rebusar med hjälp av sammansatta ord och vi tränar vidare på att skriva korrekta och beskrivande meningar och sagor. Vi har även arbetat med begreppet samarbete. Vad betyder ordet? Vi slog i ordlistan, hur kan vi samarbeta på skolan, hemma, på fritiden och på arbetet? Det verkar som om ni har hjälpsamma barn även där hemma =) Vi skrev meningar till ordet, vi ritade bilder och såklart samarbetade vi med dessa uppgifter. 

På musiken övar vi vidare på vår show =) Träna gärna på sånger, rörelser och berättande texten hemma! Om ni har möjlighet att hjälpa era barn med utklädningskläder, vore vi tacksamma!

Idrotten bestod av bollträning, vi dribblade, passade, samarbetade och motoriktränade. Vi avslutade med "plintboll". Nu har vi simmat för sista gången detta läsår! Vi har simtränat i 10 veckor och jösses vilka framsteg era barn har gjort. de har blivit som fiskar i vattnet. Såklart kan man alltid förbättra sig och kom ihåg att simningen är en färskvara! 

På engelskan har vi arbetat med ord inom olika idrottsaktiviteter, färger, siffror, glosor, bokstäver, dikter m.m.

Påminner om att vi ska besöka bokbussen på tisdag och att vi erbjuder läxhjälp på onsdagar 13:15-14:00.

OBS! Fr.o.m. nu är onsdagar vår läxdag!

Trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar