tisdag 10 januari 2023

Välkomna tillbaka!

Hej!

Nu är det snart dags för vårtermin, den allra sista terminen på mellanstadiet. Vi börjar igen på onsdag kl. 08.10-14.20. Vi kommer att starta med lektioner enligt schema. De som hade musik under höstterminen kommer att börja med hemkunskap enligt schema nu på onsdag, och de som hade hemkunskap under höstterminen kommer alltså att ha musik enligt schema på onsdag då vi börjar. De som haft trä- och metallslöjd kommer nu att byta till textilslöjd och tvärtom.

Utvecklingssamtal
Vecka 7 och 8 erbjuder vi tid för utvecklingssamtal. För att boka tid använd länkarna nedan:
6A: http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/k4WloDCyE2TRtiMi97QX

6B: http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/lPJnoVUiER5Rvv8lIYGQ

(De senaste tiderna brukar gå åt snabbt.)

Viktiga datum
Nationella prov som skrivs under våren är på angivna datum och tider, därför kan vi inte anpassa tiderna utifrån enskilda elevers önskemål. Det är superviktigt att eleverna deltar, och inte söker ledigt eller är hos tandläkaren eller läkaren under dessa dagar. Då måste ni boka om. Om man absolut inte kan delta på grund av sjukdom så kan rektor besluta om ett nytt tillfälle att skriva provet, men detta är inte särskilt flexibelt. Rektor kan också besluta att inte ge ett nytt tillfälle beroende på orsak till frånvaron.

Vecka 11 (svenska) - tisdag 14/3 och torsdag 16/3
Vecka 13 (engelska) - tisdag 28/3 och torsdag 30/3
Vecka 17 (matematik) tisdag 25/4 och torsdag 27/4
Vecka 22 - måndag 29/5 betyg och omdömen sätts. Eventuella kompletteringar skall vara gjorda innan detta datum för att få betyg i respektive ämne.

Prov/inlämningar
Övriga prov/inlämningar och läxförhör kommer ni att få veta löpande. Vi planerar så gott vi kan för att det inte ska bli för mycket på en gång. Vi vill dock flagga för att eleverna behöver träna på att ta eget ansvar och börja öva och ta ansvar för sitt skolarbete i tid, så att det inte känns som att allt kommer samtidigt. När man är sjuk behöver man också ta ansvar för att komma ikapp och höra av sig till oss lärare om vad man kan arbeta med. Oftast finns det alltid något man kan jobba med. Eleverna kan skriva till oss via teams så behöver det inte gå via vårdnadshavare 😊

Vecka 5 - matteprov. Eleverna kommer att få repetera på skolan och ta med sig repetitionshäfte hem.

Läxor
Denna termin kommer vi att ha läxa i engelska varje vecka, för att ni ska ha möjlighet att utveckla er hör- och läsförståelse ytterligare. Läxan kommer att finnas som en uppgift i teams där det står vad eleven ska göra respektive vecka. Varannan vecka kommer ni att få träna er hörförståelse genom att se ett avsnitt av en serie, och varannan vecka får ni träna er läsförståelse digitalt. Mer info kommer i uppgiften ”läxa engelska” i teams. 

I språkval kommer de som läser spanska och tyska ha läxa som tidigare och i hemkunskap kommer eleverna även ha teoretiska uppgifter att göra hemma. 

Mycket information såhär på en gång - ni får spara och gå tillbaka och kolla när det behövs.

Vi ses på onsdag!

Mvh Anna, Julia och Tove


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar