torsdag 12 januari 2023

Inför vecka 3

 Hej!

Nästa vecka ser ut såhär:

Måndag 16/1        

Tisdag 17/1

Onsdag 18/1

Torsdag 19/1

Fredag 20/1





14.10-15.00 Läxhjälp

Idrott





14.30-15.15 Extra matte

Idrott

Läxa språkval


14.30-15.15 Skolkör / Extra engelska

Idrott



Språkval
Läxa i spanska till torsdag 19/1; Kapitel 7, Gracias.nu, på elevdatorn.
Läxa i tyska se separat inlägg!

Matematik
Vecka 5 kommer de elever som jobbar med Singma ha matteprov (6B onsdag, 6A torsdag). Inför provet kommer vi repetera i ett häfte som Anna sammanställt. Det häftet får eleverna ta med sig hem och läsa på i inför provet. Det finns exempel att läsa och uppgifter att lösa. Det kommer vara från alla områden som vi arbetat med under hösten. Ett tips är också att repetera på Bingel.se och titta i den gamla matteboken (Singma 6A).
Vi har i veckan börjat med en ny mattebok och därmed nytt kapitel. Just nu arbetar vi med decimaltal, vilket hör samman med bråk och procent. 

Tips inför nationella prov
På bingel.se har alla elever varsin inloggning. Där finns uppgifter i matematik, svenska och engelska som eleverna kan arbeta med för att fördjupa sina kunskaper. I svenska och engelska är det utlagt uppgifter "Träna inför NP" i respektive ämne. Det är bra uppgifter att göra hemma när tid och möjlighet finns. Vi kommer inte att sätta det som läxa utan här gäller eget ansvar för sina studier. Prata gärna vårdnadshavare och barn hur ni vill lägga upp förberedelserna inför nationella prov av sådant som ni kan göra hemma. I skolan fortsätter vi såklart att arbeta med andra saker som förbereder inför nationella prov. Många av de matematikuppgifter Anna lagt ut är också bra att repetera inför nationella prov, och Anna kommer även att lägga ut mer lite senare under terminen som är direkt kopplat till nationella prov.

Teams
Till elever: Håll koll på förfallodatum på uppgifter i teams. Kommunicera gärna med oss lärare via teams om ni är sjuka eller borta av annan anledning, så att ni har möjlighet att ta ikapp sådant som ni missar.

Trevlig helg!
/Anna, Julia och Tove





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar