torsdag 10 november 2022

Inför vecka 46

 Hej!

Nästa vecka ser ut som följande:

Måndag 14/11        

Tisdag 15/11

Onsdag 16/11

Torsdag 17/11

Fredag 18/10

Polisen besöker oss och informerar om droger, spel, m.m.



14.10-15.00 Läxhjälp

Bokbuss

Prov världens folkmusik (musik, ej de som har HKK)



14.30-15.15 Extramatte



Språkval läxa



14.30-15.15 Skolkör / Extra engelska






Under demokratiska processer har det röstats fram en grupp i 6A som ska representera klassen och en grupp i 6B som ska representera klassen i skolhackaton. Imorgon kommer vi att skicka in arbetet och den 21/11 kommer grupperna att hålla presentationer för en jury. Gruppen som representerar 6A är Emil V, Nelly, Linn och Filmon. Gruppen som representerar 6B är Arvid, Sten, Julia och Emil R.

I matematiken arbetar vi nu med bråktal. Många tycker att det är svårt. För att arbeta mer med detta får eleverna gärna jobba på bingel.se, även hemifrån.

De som har musik denna termin kommer att ha prov i folkmusik från hela världen. Material för att förbereda sig finns på teams. Eleverna har fått instruktioner hur de hittar materialet.

I svenska kommer vi nu parallellt med de muntliga nationella proven att arbeta med berättande texter. Arbetet avslutas med att eleverna får skriva en egen berättelse. 

I engelska fortsätter vi att fokusera på muntligt och hörförståelse inför de muntliga nationella proven men kommer även göra några skriftliga uppgifter kommande veckor.

I SO har vi nu påbörjat ett litet arbetsområde inom religion som handlar om religion i samhället, etik och livsfrågor. Det kommer inte att vara något prov efter detta arbetsområde utan bara en skriftlig reflektion. Däremot bedöms mycket under lektionerna och hur väl eleverna kan delta i diskussioner och samtal som vi har kring det vi arbetar med, därför är det viktigt att eleverna är med på lektionerna och deltar aktivt. 

Vi har också fått en ny elev den här veckan som börjat i 6B. 

Trevlig helg!

/Anna, Julia och Tove


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar