onsdag 16 november 2022

Info och inför vecka 47

Hej!

Igår, tisdag, har vi berättat för eleverna att vi båda (Julia och Anna) väntar barn så därför vill vi också dela med oss av detta till er vårdnadshavare. Julia är beräknad i mitten av april så där kommer det lösas med någon annan lärare de återstående veckorna på terminen, vi återkommer så fort vi vet mer, och Anna i juli så förhoppningsvis kan hon ha klasserna hela läsåret.

Vecka 47:

Måndag 21/11        

Tisdag 22/11

Onsdag 23/11

Torsdag 24/11

Fredag 25/11

Skolhackaton presentation inför jury och prisutdelning
(sker digitalt)


Fysikprov 6A

14.10-15.00 Läxhjälp





Fysikprov 6B



14.30-15.15 Extramatte



Språkval läxa


Simning efter lunch

14.30-15.15 Skolkör / Extra engelska



Reflektionsuppgift religion, lämna in senast 27/11

Skriftligt läxförhör idrott 
se i Teams mapp: Teori Idrott

Då det varit mycket sjukdom bland eleverna i veckan har vi fått pussla om en del i de muntliga nationella proven. En del som skulle ha gjort en viss dag har fått byta på grund av att andra elever är sjuka. Vi gör så gott vi kan i pusslandet, och påminner om att det är oerhört viktigt att ni bokar om läkartider eller tandläkartider om de krockar med nationella prov. Det är så många timmars arbete för oss som går till spillo när vi måste planera om. 

Den 9:e december har vi fått inbjudan att ställa ut våra samhälls-prototyper på ett event. Syftet med eventet är att samla årets UF-elever, rådgivare, näringslivet och beslutsfattare för att skapa en spännande mötesplats och låta eleverna pitcha sina idéer för att få feedback. Detta tycker vi är väldigt ärofyllt och hoppas att det kommer bli en lärorik och intressant dag! Vi återkommer med mer info när det närmar sig.

Nästa vecka kommer eleverna få en skriftlig reflektionsuppgift i religion. Uppgiften finns redan nu i teams och eleverna får gärna börja med den om de vill. På fredag nästa vecka kommer eleverna få SO-lektionen på sig men om de inte hinner färdigt då får de arbeta hemma och lämna in senast söndag 27/11. Veckan därpå är det dags att börja med ett område i historia som vi kommer arbeta med fram till jul.

I svenska och engelska fortsätter de muntliga nationella proven nästa vecka. Utöver det kommer vi arbeta med den skriftliga förmågan i båda ämnena. 

I matematik har vi gjort klart avsnittet om bråk och påbörjat nästa kapitel som handlar om procent. Avsnitten hör ihop och bygger på varandra. Som alltid så får eleverna träna på eget ansvar att ta hem och jobba ikapp det de inte hinner på lektion eller om de är sjuka. Vi påminner om detta.

Mvh Anna, Julia och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar