torsdag 21 april 2022

Vecka 16

Hej på er!

Såhär ser kommande vecka ut: 

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 

Föreställning Melodifestisalen


 

Workshops Melodifestisalen

 

 


14.30-15.15 Läxhjälp

 

 

 



 

14.30-15.15 Extra matte

 

Lämna in SO läxa (intervjua en person) 

 

14.30-15.15  Skolkör och extra engelska

 


På måndag nästa vecka ska vi till Björksalen och se föreställningen Melodifestisalen. Efter det följer en workshop på tisdag här på skolan där eleverna får prova på att skapa musik. 

Vi fortsätter lära oss mer om arbete och pengar i samhällskunskapen. Det finns fortfarande chans att komma och berätta om ert arbete i båda klasserna under nästa vecka om ni vill och har möjlighet. Eleverna har också fått hem en läxa där de ska intervjua en vuxen om deras arbete. Läxan ska lämnas in senast torsdag 28/4. 

I svenska har vi börjat förbereda för det argumenterande talet som eleverna kommer att hålla i slutet på nästa vecka. Vi har sett filmer om saker man kan tänka på när man står framför en publik, vi kommer att träna på att göra talkort och eleverna ska få öva på att framföra sitt tal inför några klasskompisar innan det är dags att göra det inför helklass. Påminner också om intensivläsningen som började den här veckan och håller på till och med vecka 19. 

I engelska och bild har vi påbörjat en uppgift där eleverna i grupper ska göra en nyhetssändning på engelska som de får spela in och redigera på iPads. Vi har redan fått se många kreativa idéer och engagerade elever, det ska bli riktigt roligt att se vad resultatet blir! 

Imorgon fredag, kommer vi göra en avstämning i matematik. Det är samma typ av test som de gjorde i höstas, där man kollar av taluppfattning och kunskaper. Det är inget eleverna kan förbereda sig för. 

Anna har tyvärr varit sjuk denna vecka men beräknas vara tillbaka på måndag. 

Hoppas ni får en trevlig helg!

/Julia och Tove


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar