torsdag 31 mars 2022

Vecka 13

Hej!

Såhär ser kommande vecka ut: 

idrott:  torsdag: inomhus, ombyte och dusch. Redskap
fredag: inomhus, ombyte och dusch. Lek Piraternas land

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

NO-prov 5A 

NO-prov 5B

SO samtalsprov

Engelska presentation


14.30-15.15 Läxhjälp





14.30-15.15 Extramatte

Presentera pjäser 5A



14.30-15.20 Skolkör

14.30-15.15 Extraengelska

Presentera pjäser 5B


Vi vill börja med att berömma eleverna som tog vaccin, skolsköterskan hälsar att de var mycket duktiga och modiga!

Efter påsklovet kommer alla elever ha en period med intensivläsning. Det kommer att pågå i 4 veckor, det vill säga mellan v.16-19 och eleverna ska läsa 15 minuter 5 dagar i veckan. Vi kommer att skicka hem mer instruktioner under nästa vecka så att ni är förberedda när de börjar efter lovet. 

Vi har börjat jobba med argumenterande texter i svenskan. Efter påsklovet kommer eleverna få göra sina argumenterande texter till tal som de får hålla för varandra. Det kommer finnas lektionstid att skriva, träna på och förbereda sig inför talet. 

Som vi informerat om tidigare kommer eleverna ha NO-prov nästa vecka. Använd häftet som de fått med sig hem för att repetera det de behöver kunna inför provet. Ett tips är även att träna på att skriva en sammanhängande text med begreppen, som hör till det område som eleven väljer att skriva om. De kommer att få ha en begreppslista med sig på provet.

I SO kommer eleverna på tisdag nästa vecka ha ett samtalsprov där de får prata om olika händelser/personer/förändringar under stormaktstiden. De får ta hem sitt arbetshäfte för att repetera inför det och vi kommer på skolan gå igenom vilka områden de behöver kunna. Förutom det har de idag påbörjat en pjäs om stormaktstiden, vi ser mycket fram emot att se resultatet!

Arbetet om ett engelsktalande land börjar även det närma sig sitt slut. Presentationerna kommer att vara på tisdag nästa vecka och eleverna har fått tid här på skolan att förbereda sig. De får däremot gärna ta hem sina delar och träna på dem. 

I musiken har eleverna skapat en egen låt i par eller enskilt. Nästa vecka är sista veckan för detta projekt. Som det ser ut nu kommer inte alla att hinna bli helt färdiga, men i detta projekt är det arbetsprocessen som har störst fokus och inte den färdiga produkten.

Trevlig helg!

/Anna, Julia, Tove 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar