torsdag 17 mars 2022

Vecka 11

Hej igen! 

Såhär ser kommande vecka ut:


Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 


Vinterfriluftsdag



14.30-15.15 Läxhjälp

 





14.30-15.15 Extramatte


idrott: inomhus, ombyte och dusch, doppboll




14.30-15.15 Extraengelska

14.30-15.20 Skolkör

Lämna/skicka in bokrecension 


idrott:
utomhus, ombyte och dusch, skidor. Tag efter denna lektion hem skidor och ev kvarglömda skridskor


INFO OM PROV!
I NO fortsätter vi att jobba med människokroppen. Vi kommer att ha prov om människokroppen, se datum för vardera klass nedan.
5A måndag 4 april
5B tisdag 5 april
Provet är i 2 delar, där den första delen är att ringa in rätt svarsalternativ. Det är 14 frågor. Om ni vill träna till det provet finns frågorna med i en kahoot som jag gjort (eleverna vet hur det fungerar). Länk till denna är här: https://create.kahoot.it/share/manniskokroppen-heden-ak-5/851817b8-602e-449e-aeed-c1d2609aabca
Frågorna som kommer på provet är med i kahooten. Del 2 av provet innebär att eleverna ska skriva en faktatext/uppsats om antingen blodomloppet, andningsapparaten ELLER matspjälkningen. De kommer få en begreppslista att ha med under provet, där de ska ha med så många begrepp som möjligt och förklara hur de relaterar till varandra. Eleverna får idag med sig ett häfte med sammanfattning om människokroppen, som de kan skriva/stryka under i och plugga inför provet med.

I musiken har vi startat upp ett projekt där eleverna i par eller enskilt kommer att få skriva en egen låt med hjälp av Garageband (program på iPad). Både jag och eleverna ser fram emot detta arbete! Vi kommer parallellt med detta också att testa på lite trummor (i mindre grupper).

I matematiken har vi påbörjat ett nytt kapitel, som handlar om decimaltal. Vi kopplar samman kunskaperna om bråk- och procenttal och lägger till även decimaltal till våran kunskapsbank.

Läsprojektet utifrån boken Alex Dogboy börjar närma sig sitt slut. Boken, som berör flera utmanande och tuffa ämnen, har väckt många funderingar och tankar hos eleverna som vi diskuterat tillsammans. Eleverna kommer att få göra en skrivuppgift på skolan nästa vecka som utgår från boken. På fredag denna vecka kommer de även få med sig en läxa hem där de ska skriva en bokrecension. Den ska lämnas/skickas in senast fredag 25/3. 

I engelska har eleverna påbörjat en gruppuppgift där de ska arbeta om ett engelsktalande land. 

I SO fortsätter vi med historia och Stormaktstiden några veckor till. Eleverna har fått ge förslag på hur de vill visa sina kunskaper och vi har kommit fram till att det den här gången blir ett samtalsprov i grupper och en pjäs som de får skriva själva. Det ser vi fram emot!

Trevlig helg!

/Anna, Julia & Tove




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar