torsdag 24 mars 2022

Vecka 12

Hej!

Här är nästa vecka: 

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 

Vaccination gardasil 5A

BOKBUSS


14.30-15.15 Läxhjälp

 Vaccination gardasil 5B



14.30-15.15 Extramatte

idrott:
inomhus, ombyte och dusch. Redskapsstationer



14.30-15.20 Skolkör

14.30-15.15 Extraengelska

idrott:

inomhus, ombyte och dusch. Redskap-klockan


OBS! Bokbuss på tisdag.

I engelska arbetar eleverna i grupper om ett engelsktalande land. Under nästa vecka ska de förbereda sina presentationer som kommer att hållas i början av v. 14. Eleverna kommer att få som läxa att träna på sina delar av presentationen, så att de känner sig säkra på vad de ska säga. 

I svenska kommer vi under nästa vecka börja arbeta med argumenterande texter och därefter argumenterande tal. Eleverna kommer att få skriva egna texter som de sedan får framföra som tal. 

Projektet vi gör i musiken innebär att eleverna ska få träna på att skriva en egen komposition (låt). De jobbar digitalt i programmet garageband på iPad. Parallellt med det får de testa på trummor i mindre grupper. Låtarna ska vara klara innan påsklovet.

Vi vill påminna om prov i NO 4 april för 5A, och 5 april för 5B. Alla elever har fått med sig häfte hem att träna på. Del 2 av provet innebär att de ska skriva en faktatext med hjälp av några begrepp, om antingen blodomloppet, andningsapparaten eller matspjälkningen. De begrepp de ska ha med i sin text är:

Begrepp andningsapparaten
luft - mun - näsa - luftrör - lungor - luftstrupe - lungblåsor - syre - koldioxid - blod - celler

Begrepp matspjälkningssystemet
matspjälkning - matstrupe - mun - saliv - magsäck - magsaft - saltsyra - tunntarm - näring - blod - tjocktarm - vatten och salter - ändtarm - njurar

Begrepp blodomloppet
hjärta - vänster och höger hjärthalva - klaffar - lilla och stora kretsloppet - blodkärl - koldioxid - syre - näringsämnen - celler - avfallsprodukter

Hoppas ni får en trevlig helg!
/Anna, Julia och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar