torsdag 27 januari 2022

Vecka 4

 Hej på er!

Såhär ser kommande vecka ut: 

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 

 5A prov musikgenrer

 

 


14.30-15.15 Läxhjälp

 

 

 

 


14.30-15.15 Extra matte

5B prov musikgenrer


Idrott: inomhus, ombyte och dusch: racket


14.30-15.20 Skolkör

14.30-15.15 Extra engelska

 Idrott: utomhus, ombyte, skridskor



Det är fortsatt många sjuka både bland personal och elever. Det medför att lektionerna inte alltid går att genomföra som planerat och att det kan bli en del förändringar. Vi gör så gott vi kan utifrån de förutsättningar vi har. Vi uppskattar att många föräldrar till frånvarande elever hör av sig och vill ha hemuppgifter, så att de inte hamnar för långt efter. Vi gör vårt bästa att skicka hem material till de som så önskar.

FÖR ALLA SOM VARIT SJUKA OCH INTE FÅTT ETT HÄFTE OM MUSIKGENRER, NI KAN HÄMTA PÅ DENNA LÄNK: https://docs.google.com/document/d/1AfH42Lksx6SFlTuOxKLNkW4IL-2FHmvg/edit?usp=sharing&ouid=107898958629211193863&rtpof=true&sd=true 

I svenska fortsätter vi med läsprojektet kopplat till "Alex Dogboy". Vi vill tipsa om möjligheten att skaffa Legimus på biblioteket för de elever som har behov av att lyssna på böcker. Då finns även möjligheten att lyssna på Alex Dogboy. Tyvärr är detta inget vi som skola kan ordna, då det är biblioteket som kan skapa konton. Till veckan kommer vi även börja arbeta med källkritik, där eleverna kommer få en uppgift kopplat till Vasatiden.

I matematiken ska vi börja på ett nytt kapitel på måndag (5A) och tisdag (5B). Det handlar om koordinater och programmering. Därför behöver alla elever ha gjort klart kapitel 5 innan det. De elever som är i skolan har vi koll på hur de ligger till, men eftersom det är många frånvarande pga. sjukdom så är det svårt att veta hur de som är hemma har hunnit men också hur mycket de lärt sig. Vi kommer att ha ett matteprov på kapitel 4-6 i början av vecka 7. I slutet av vecka 6 kommer vi att repetera inför det.

Arbetet om Vasatiden i SO börjar lida mot sitt slut och vi har planerat att ha prov fredag v. 6. Under nästa vecka kommer eleverna få veta vad de ska kunna till provet. De elever som inte hunnit göra allt under lektionerna eller som varit borta får under nästa vecka i läxa att göra färdigt de texter och frågor som de inte gjort. 

Vi påminner om att boka tider för utvecklingssamtal, det är fortfarande många som inte bokat. Det är endast under vecka 7-9 som vi har möjlighet att genomföra utvecklingssamtalen. 

Vi vill även påminna om att frånvaro anmäls på IST, via boden.se e-tjänster (https://boden.enamnd.se/oversikt/overview/490). Om ni vet att ert barn kommer vara borta lägger ni in detta här.

Trevlig helg!
/Anna, Julia och Tove 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar