måndag 17 januari 2022

Info

Hej!

Slöjdlärare Andreas vill att vi ska förmedla att det finns en slöjdblogg i form av instagram. Den heter slojdlarande. Där kan ni se vad klasserna håller på med i träslöjd.

Nästa vecka är det årskurs 5 som har ansvar för isbanan på skolan. Vi har ännu inte fått in någon frivillig och efterlyser nu efter det. Hör av er omgående till oss ifall ni har möjlighet att ställa upp på detta!

                     

 Information till vårdnadshavare på Hedens skola!

Många dagar kring 13.00 och 14.30 har vi kaos vid bussfickan där bussar, flera stycken kör in för att plocka upp elever som har skolskjuts. Samtidigt parkerar vårdnadshavare sina bilar där för att hämta sina barn. En del sitter kvar i bilen och vägrar flytta på den innan deras barn kommit, så att bussarna kommer fram.

Vi på skolan är rädda att en olycka snart händer med barn framför, eller under en buss om inte alla visar hänsyn. Vänligen, ställ inte era bilar där.

Vi är medvetna om problemet med parkeringsplatser, men vi vill inte ha barn under en buss.

Busschaufförerna har i dag varit upprörda och hört av sig p g a detta och alla bilar som står parkerade där, samt att det inte är plogat tillräckligt.

Dessa problem lyfter vi till rätt förvaltning på vår kommun, Tekniska och Fastigheter, och hoppas att de gör vad de kan med plogning och att fler parkeringsplatser ordnas.

Trevlig helg!

Maria Larsson-Palo, rektor på Hedens skola och förskola.


 REGION NORRBOTTEN INFORMERAR

  Skolstart och covid-19 – det här gäller:

Nu drar skolorna snart igång igen efter jullovet. Dessutom ökar antalet fall av covid-19. För att underlätta för dig som vårdnadshavare har vi sammanställt information om vad som gäller om ditt barn blir sjuk.

–  STANNA HEMMA VID SYMTOM

Barn ska alltid stanna hemma om de har symtom som kan bero på covid-19. Det gäller alla åldrar, vaccinerade och även de som tidigare haft covid-19.

 BARN I FÖRSKOLAN

Barn i förskoleålder behöver inte lämna prov. Barn under 6 år kan gå tillbaka till förskolan när följande stämmer:  De är friskt och har gott allmäntillstånd.  Barnet ska vara feberfri minst ett dygn.

 FRÅN 6 ÅR OCH UPPÅT

Rekommendationen är att barn och unga från och med 6 år lämnar prov. Det gäller även om man bara har lindriga symtom. Barn och unga som har symtom utan att lämna prov ska stanna hemma tills allt följande gäller:

Det har gått minst sju dygn sedan barnet blev sjuk.

 De två sista dygnen ska barnet vara feberfri och allmäntillståndet ska var gott.

 BARN SOM FÅTT NEGATIVT PROVSVAR

Barn som väntar på provsvar ska stanna hemma tills de har fått svar. Vid negativt PCR-prov räcker det att barnet stannar hemma tills de känner sig frisk och pigg och varit feberfri minst ett dygn.

–  BARN SOM HAR COVID-19Barn och unga som har konstaterad covid-19 ska vara hemma tills allt följande gäller:

Det har gått minst sju dygn sedan barnet blev sjuk.

 De två sista dygnen ska barnet vara feberfri och allmäntillståndet ska var gott.

 BARN SOM BOR MED NÅGON SOM HAR COVID-19

Barn som bor med någon som har covid-19 ska stanna hemma i sju dagar. Räkna från den dag som personen lämnade prov. Det gäller även om barnet är utan symtom. Räkna från den dag som personen lämnade provet.

Läs mer på 1177.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar