torsdag 13 januari 2022

Vecka 2

 Hej igen!

Nu har vi startat upp denna termin. Det var kul att se alla elever igen!

Julia har och kommer att fokusera på att lära känna eleverna denna vecka och nästa. Julia kommer att ha mentorskap för 5A:s elever, så det är hon som håller utvecklingssamtal med dessa elever.

Vi kommer att lägga in saker som är särskilt för nästa vecka i form av en tabell. Se tabell nedan:

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 

 

 

Bad för årskurs 5

5A åker buss 8.10

5B åker buss 8.50

 

 I matematiken repeterar vi kapitlet om "Bråk" denna vecka. Nästa vecka börjar vi nästa kapitel som handlar om procent och förhållande. Det bygger vidare på kunskaperna och förmågorna vi har tränat på i kapitlet om "Bråk".

I engelskan fortsätter vi på liknande sätt som förra terminen, där vi läser och arbetar kring texter på engelska. Vi avvaktar med glosor, men återkommer när det blir aktuellt.

På svensklektionerna kommer vi att arbeta med ett nytt läsprojekt, med boken "Alex Dogboy".

I NO har vi påbörjat ett större arbetsområde, nämligen "Människokroppen". Det kommer vi att arbeta med fram till påsklovet ungefär. Det kommer även att var förhör och prov, men det meddelar vi när det blir aktuellt.

I SO börjar vi att jobba med historia. Vi startar upp med Vasatiden och kommer att jobba med det ett antal veckor framöver.

På musiklektionerna lär vi oss känna igen olika musikgenrer. Det kommer vi att göra under 2-3 veckors tid, och sedan kommer vi att ha ett förhör där eleverna ska kunna känna igen olika musikgenrer genom att lyssna på dem. Vi återkommer med vilken dag det kommer vara förhör. Om ni vill träna på att lyssna har jag gjort en spellista på youtube: https://youtube.com/playlist?list=PL3tSKRZaDGp_fIgr6Tkf1jc1KPddwEPMI 

I teknik knyter vi an till arbetet om tekniska system som vi gjorde förra terminen, men fokuserar nu på tekniska lösningar som nyttjar elektricitet och hur vi kan hushålla med elektricitet i vardagen.

Vi har mycket roligt att se fram emot denna termin!

Tack för denna gång!

/Anna, Julia och Tove


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar