torsdag 18 november 2021

Vecka 46

 Hej!

Imorgon kommer eleverna att ha förhör om ng-ljudet i svenskan. De får sedan en ny svenskaläxa till nästa fredag. Nästa vecka blir det tj-ljudet. Om ni vill öva mer kan ni öva på elevspel:
https://www.elevspel.se/amnen/svenska/12187-diktamen-tj-eller-k.html
https://www.elevspel.se/amnen/svenska/8193-ord-med-tj-ljud.html

Nästa onsdag (5A) och nästa torsdag (5B) kommer vi att ha matteprov om kapitlet multiplikation och division. Det finns mycket repetitionsblad på skolan som eleverna kan välja att ta med sig hem. Jag har uppmanat eleverna att gå igenom kapitel 3 i boken och repetera sådant som vi arbetat med. Det finns även övningar på bingel.se där jag gjort en uppgift som heter just "Multiplikation och division", med massvis av övningar.

I engelskan jobbar vi med kapitlet "Scary story", och fokuserar på verb i presens och preteritum (främst). Därför kommer engelskaläxan denna vecka vara några vanliga oregelbundna verb och att kunna böja dem i nutid och dåtid. Se verben nedan:








Vi kommer att ha förhör på dessa nästa vecka. Eleverna ska också skriva egna meningar med orden.
Om ni vill träna extra finns det övningar här:
https://www.elevspel.se/amnen/engelska/6562-verb-i-preteritum-datid.html

Här finns också en film som vi har sett på skolan:
https://urplay.se/program/213852-the-grammar-company-verbs-in-past-tense

I musiken har vi i 5A börjat spela gitarr, vilket vi kommer börja med även i 5B till veckan. Vi kommer att spela gitarr nu några veckor, och om det är någon elev som vill ta med sig sin egen så går det bra. Vi kommer att öva på ackorden D, A och E. Om någon vill tjuvkika lite på det vi kommer börja med finns en bra video här: https://www.youtube.com/watch?v=_YZgFigOfrQ&t=3s

Tack för denna gång!

/Anna, Mona och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar