torsdag 11 november 2021

Vecka 45

 Hej!

Nu är vi igång igen efter lovet. Många elever var lite trötta i måndags men nu har tröttheten lagt sig. Igår hade vi besök från teatergruppen Scratch igen, och eleverna fick göra övningar i halvklass.

Nästa vecka får vi besök av Josefin, som är en av dem som skrivit matematikboken som vi jobbar med. Hon kommer att hålla lektion i 5B tisdag eftermiddag. I veckan har vi arbetat fram till och med sida 85. Om någon varit sjuk behöver den eleven ta hem och räkna ikapp. Många tycker att det har varit svårt att använda sig av "trappan" i division. Det är inte ett måste att kunna behärska den, utan det är en metod av flera som vi går igenom. Vi har också jobbat mycket med kort division. Det som märks är att multiplikationstabellerna inte sitter riktigt för alla. Vi har svårt att hinna nöta tabellerna på skolan och därför uppmanar jag er att träna dessa med era barn hemma, eller att barnen får öva lite på Bingel med multiplikation. Hör av er om ni behöver inloggningar!

I engelskan har vi börjat med glosor igen. Vi kommer att ha glosläxor fram till jullovet. Detta är veckans glosor:











Glosförhör nästa torsdag 18/11. Eleverna ska även formulera och skriva 3 meningar med minst 3 av de nya orden. Tänk på att försöka skriva lite längre meningar än till exempel "I hide from you". Vi jobbar med preteritum (past tense) av verb och det kommer vi att fortsätta jobba med några veckor.

I veckan har eleverna gjort klart grupparbetet om Nordens länder (SO) och imorgon blir det redovisning. Nästa vecka startar vi upp ett arbete om religionerna judendomen, kristendomen och islam.

Eleverna får också avsluta sina berättelser i svenskan, och nästa vecka ska de läsa dessa för årskurs 2. I svenska kommer eleverna att få en läxa om "ng-ljudet", från imorgon till nästa fredag. De ska jobba hemma med uppgifter och sedan blir det förhör 19/11. Vi kommer att ha stavningsläxa i svenska några veckor framöver.

Tack för denna gång!

/Anna, Mona och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar