måndag 29 november 2021

Covid bekräftad i personalen

Hej!

En pedagog på skolan har blivit konstaterat sjuk i Covid.
Enligt senaste riktlinjerna, se bifogad text längre ner, bör man testa sig, även om man inte har symptom då man varit nära en person som sedan visat sig ha Covid. Läraren i fråga har haft viss undervisning i år 4 på måndag och tisdag. Om ert barn varit närmare än två meter från denne är ju svårt för alla att veta/minnas.

Var uppmärksam på om ert barn visar symptom, och håll dem hemma så länge de inte är helt friska. 

Till dig som kan ha blivit utsatt för smitta av covid-19

Du får denna information eftersom du identifierats som en person som nyligen kan ha haft nära kontakt med en person med covid-19 i smittsamt skede. Med nära kontakt menas att ni umgåtts med kortare avstånd än 2 meter under mer än 15 minuter.

Testa dig!

Du rekommenderas att testa dig direkt, även om du inte har symtom och även om du är vaccinerad. Du som inte har några symtom kan gå till skolan/arbetet i väntan på provsvar. Du behöver vara extra uppmärksam på symtom som kan vara tecken på covid-19. Tiden från det att man smittats till man eventuellt blir sjuk är mellan 2 och 14 dagar (inkubationstiden), det vanligaste är 5 dagar.

Vanliga symtom är feber, hosta, snuva, halsont, huvudvärk, andningsbesvär, värk i muskler/ leder, illamående och avsaknad av lukt och smaksinne. De allra flesta blir lindrigt sjuka. En del blir sjukare med andningsbesvär och behöver sjukhusvård. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar