tisdag 28 september 2021

Vecka 39

Hej!

På torsdag är det bad för årskurs 5. 5A åker med buss från skolan kl. 08.20, medan 5B åker 8.50. 5B har vanlig lektion innan badet.

Efter engelska läxförhöret på torsdag kommer vi att göra uppehåll med glosor/meningar några veckor. Jag meddelar när vi kör igång igen. Eleverna kommer att få jobba med att skriva dialoger på skolan med de ord som de har lärt sig.

Mona kommer att ge svenskaläxa nästa vecka och återkommer om vad den innebär.

Vaccinationerna förra veckan gick bra, skolsköterskan hälsar att alla varit modiga och duktiga. Teatern vi såg förra veckan var väldigt uppskattad bland eleverna.
/Anna, Mona och Tove

Här kommer lite info från rektor:

Vad gäller i skolan och förskolan från den 29/9?

Nu när restriktionerna hävs och samhället öppnar upp gör vi även små förändringar i skolan. Precis som förut är det viktigaste att:

·         Stanna hemma vid symtom. Gör covidtest.

·         Håll avstånd.

·         Hosta och nys i armvecket.

·         Tvätta/sprita händer.

Vi är tacksamma över att alla hittills varit så bra på att stanna hemma när man har symtom. Vi fortsätter med det på samma sätt framöver.

Vi slipper nu ha stoppskyltar på våra ytterdörrar. Fr.o.m. onsdag gäller detta:

I Förskolan; så långt det är möjligt, fortsätter vi lämna och hämta barnen utomhus. Annars i kapprum, och vid behov inne på avdelning.

·         Lämning och hämtning på fritids ska i första hand ske utomhus, eller i kapprummet. Vid behov är ni självklart välkomna att komma in på avdelningen för att lämna/hämta eller söka efter saker. Tänk då på att hålla avstånd och begränsa förflyttning inom skolan.

·         Du som förälder har nu möjlighet att besöka ditt barn i skolan. Kom överens med ansvarig pedagog om när det passar.  

Vi hoppas den positiva utvecklingen fortsätter så att vi slipper nya restriktioner framöver.

 

Med vänlig hälsning

Maria, rektor på Hedens skola


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar