torsdag 2 september 2021

Vecka 35

 Hej på er!

Denna vecka har vi haft hög frånvaro i klassen pga. sjukdom. Det är jättebra ni som informerar om eventuellt tagna covid19-test, så att vi vet läget! Kom även ihåg att rapportera in frånvaro i IST.

Flera av er har bokat utvecklingssamtal via länkarna i föregående blogginlägg. Vi erbjuder utvecklingssamtal under vecka 35-37, och det är upp till er om ni vill boka. Samtalen sker i första hand över teams, men i vissa fall träffas vi fysiskt efter skoldagens slut. Om ni önskar fysiskt möte anger ni detta när ni bokar. Ange även där om det behövs tolk vid samtalet. Kom ihåg att förbereda er och läsa omdömen på IST innan samtalet!

Denna vecka har eleverna läxa i engelska. De har 15 ord som de ska träna på till nästa vecka. Utöver orden ska de även skriva meningar med 3 av orden de har tränat på. Det blir alltså 3 meningar som de ska träna på att formulera. Vi kommer att ha glosförhör på torsdagar, och då kommer de även att få de nya glosorna inför nästa vecka. Eleverna har fått skriva ner orden och översättning i sina röda glosböcker, som de tar med sig hem idag. Här är veckans ord:














I NO (biologi) arbetar vi om ekosystem. I SO jobbar vi med geografi och norden. I svenskan jobbar vi varje vecka med läsning och läsförståelse. I veckan har vi skrivit om lägret och förberett elevernas utvecklingssamtal.

Vi påminner också om läxan i musik, som skulle redovisas i måndags. Då det var flera som var frånvarande då får de redovisa läxan under nästa musiklektion. Det var även några som hade glömt att göra den och de redovisar också vid nästa tillfälle (måndag).


Trevlig helg!

/Anna, Mona och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar