torsdag 16 september 2021

Vecka 37

 Hej igen!

Nu är vi inne på sista veckan som vi erbjuder utvecklingssamtal. Ni som inte har bokat får tyvärr vänta till vårterminen då det erbjuds samtal igen. Eleverna som har haft samtal har varit väldigt duktiga på att hålla i sina egna samtal, och framförallt har de varit väldigt modiga! Efter ett samtal igår med en elev, sade hen "det här gick ju oerhört bra!" Det har varit kul att få se lite ansikten på er vårdnadshavare också.

Nästa vecka är det friluftsdag på tisdag. Kom ihåg att klä er efter väder. Information om dagen finns på bloggen, från idrottslärare Malin. Vi hoppas på bra väder såklart.

Som ni sett så är det vaccinationer under nästa vecka, onsdag och torsdag. Nästa vecka får vi även besök av en teatergrupp på torsdag. Vi vet inte så mycket mer ännu, men det verkar spännande! Gruppen kommer att använda sig av 5B:s klassrum.

Här kommer veckans glosor:

Som vanligt ska eleverna även skriva 3 meningar med orden som de tränar på. Om man är sjuk/borta vid tillfället glosorna ges behöver man ta ansvar själv för att ta reda på vilka glosorna är. De finns på bloggen och jag har dessa utskrivna på papper för de som varit borta, men eleverna behöver ta ansvar själv för att ta reda på dem.

Angående matematiken så får eleverna ibland läxa på skolan att ta hem och arbeta klart ett avsnitt som vi påbörjat på skolan. Då det varierar lite från dag till dag och mellan elev till elev så skriver jag inte ut de läxorna här (om det inte är något särskilt). Fråga gärna era barn och påminn om de har något de behöver göra i matteboken. Tempot är ganska högt för att vi ska hinna med allt som vi ska hinna under detta läsår. Imorgon kommer eleverna att få göra ett mattetest där vi gör en avstämning hur långt vi kommit och vad vi behöver träna mer på. Det är inget som går att träna särskilt inför, men jag kan tipsa om att repetera multiplikationstabellerna lite ikväll.

Den kommande helgen är avlusningshelg. Det finns även på andra språk på www.avlusningsdagarna.se. Se mer info om avlusningsdagar:


Trevlig helg!

/Anna, Mona och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar