fredag 21 februari 2020

Veckobrev vecka 8

Hej, hallå!


Vecka 8 gick i en rasande fart, men tiden går ju fort när man har roligt och roligt har vi! I alla fall vi fröknar ha ha ha!

På matematiken denna vecka har vi fortsatt med att avrunda och prata strategier för huvudräkning med subtraktion och uppställning både med och utan växling. Ett lite mer krånglig avsnitt, som vi nog får träna mer på . 

Vi har även tränat inför nationella proven som startar efter sportlovet. Då inleder vi med proven i svenska. Kom ihåg att träna på klockans alla tider och på att räkna hur lång tid saker och ting tar. Vill ni kan ni även gå in på Bingel och arbeta med avsnittet "Tid m.m." eller "Matematik, klockan, år, tid".

På svenskan har vi arbetat klart med 6 A i Bokstavslandet, skrivit faktatexter om trafiken, läst upp våra sagor i tvärgrupper, arbetat med alfabetisk ordning och mycket annat.

Vi har åkt skidor för hela slanten på idrotten. Fina spår och härligt väder, vad mer kan man begära?! Denna vecka har vi tränat särskilt på att diagonala och på att åka utan stavar. 

SO/bild/teknik bestod av stenåldershus under uppbyggnad. Hur byggde man egentligen hus på den tiden och vad är viktigt att tänka på? Vi tränar samtidigt på att samarbeta. 


Ha en riktigt trevlig helg ♡

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar