fredag 28 februari 2020

Veckobrev v9

Hej o hå, redan sportlov!


Denna vecka har vi arbetat färdigt med kapitlet addition och subtraktion 0-10 000. Kapitel avslutades med en kunskapslogg med repetition av addition och subtraktion med och utan växling, avrunda till närmaste 1000-tal och 100-tal samt olika huvudräkningsstrategier. 

Vi har fortsatt att träna inför nationella proven. Kom ihåg att träna på klockans alla tider och på att räkna hur lång tid saker och ting tar. Uppgifter om klockan finns på Bingel. Där finns även många engelska uppgifter för er som vill repetera och träna mer på engelskan.

På svenskan har vi arbetat med 6 B i Bokstavslandet, läst sångtexter, tränat att läsa med rytm och uppträtt inför klassen med en av låtarna. Vi har skrivit faktatext och berättande text.

På tisdag var vi på musikskolans konsert på Björknässkolan. Vår  musiklärare Karin tyckte att det var jättekul att så många elever från vår skola var där på kvällen och provade instrument.

Onsdagens idrott var skidåkning. Vi tränade extra på att staka och stakning med frånskjut.

SO/bild/teknik, då fortsatte vi bygga och konstruera våra stenåldershus. Även djur som får och hundar tillverkades. 

På fredagen såg vi på teater i gympasalen. Vattumannen och Speed spelade "Den stora skräpshowen". Den var riktigt bra och medryckande!!
Vi avslutade veckan med att titta på UR Play på deras TV-program om miljön.

Ha ett riktigt trevligt sportlov ♡

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar