fredag 14 februari 2020

Veckobrev v 7

🎔 Heej 🎔


Vi har som vanligt haft en riktigt bra vecka tillsammans! Fortfarande nÄgra sjuka dock, men nu börjar det förhoppningsvis att ge med sig med sÄnt. Under denna vecka har vi pratat om framtiden, vad eleverna vill och hur de kan göra för att nÄ dit. Det har Àven varit mÄnga pratstunder om kÀrlek och vilka olika sorters kÀrlekar det finns. SÄklart inspirerades vi av alla hjÀrtans dagen.

PÄ matematiken denna vecka har vi avrundat, pratat strategier för huvudrÀkning med subtraktion och uppstÀllning. bÄde med och utan vÀxling. Vi har Àven trÀnat pÄ gamla nationella prov som handlade om klockan. Vi mÀrker att detta behöver mÄnga trÀna mer pÄ. DÀrför ber vi om er hjÀlp med detta. TrÀna pÄ klockans alla tider och rÀkna hur lÄng tid saker och ting tar. Vill ni kan ni Àven gÄ in pÄ Bingel och arbeta med avsnittet "Klockan 1"

PÄ svenskan har vi arbetat med 6A i Bokstavslandet, "Ormen som inte ville sjunga schlager"". DÀr arbetar vi med sj-ljudet, lÀsstrategier, nya ord och begrepp samt sammanfatta en text.

Idrotten var pĂ„ tisdagen blev en redskapsbana och pĂ„ onsdag och torsdag trĂ€nade vi pĂ„ skridskoĂ„kning för sista gĂ„ngen detta lĂ€sĂ„r. Ni fĂ„r gĂ€rna börja ta hem utrustningen om eleverna inte ska Ă„ka pĂ„ raster och fritids vill sĂ€ga. Stort tack till alla er som hjĂ€lpt till med isbanan detta lĂ€sĂ„r, det betyder sĂ„ mycket för sĂ„ mĂ„nga ❣ 

NĂ€sta vecka börjar vi Ă„ka skidor. Tack snĂ€lla Erik Viklander för att du fixar vĂ„rt skidspĂ„r sĂ„ himla bra! Det Ă€r verkligen guld vĂ€rt för sĂ„ mĂ„nga ❣

PÄ SO-passet arbetade nÄgra med "en dag pÄ stenÄldern" och de andra skrev runskrift och gjorde runstenar.

PĂ„minner om att vi erbjuder er att komma pĂ„ utvecklingssamtal. Vi har samtalstider pĂ„ mĂ„ndag, onsdag och torsdag eftermiddagar v 7-9. Hör av er till Susanne eller Helena om ni vill ha ett samtal sĂ„ bokar vi in en tid som passar er. 

Ha en riktigt hĂ€rlig alla hjĂ€rtans dag och en trevlig helg ♡

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar