fredag 25 januari 2019

Veckobrev v 4

Hej, hej i kylan!

En vecka full med aktiviteter och kylan till trots har barnen varit ute och lekt på rasterna. Ja en del har t.o.m. åkt skridskor, härligt!

I veckan har vi arbetat vidare med kapitlet "Glass till alla", vi har tränat på att använda frågeord till texten och vi har tränat på att läsa både "på raderna" och "mellan raderna". Vi har också tittat lite mer på detta fenomen med dubbelteckning och korta och långa vokaler. Fråga gärna era barn om detta! Vi har även läst varje dag utifrån vår intensivläsningsperiod. Vi påminner er där hemma om vikten att läsa 15 min varje dag, måndag till torsdag. Superviktigt!

På matematiken har vi avslutat vårt inledande arbete med Blockmodellen i addition och subtraktion. Nästa vecka börjar vi arbeta med multiplikation och även där finns Blockmodellen med. 

Engelska lektionen arbetade vi med verb, vi sjöng, pratade och gjorde rörelser.

På NO-lektionen arbetade vi vidare med vintern och på SO-lektionen  arbetade vi vidare med våra världsreligioner. 

På idrotten i måndags var det lite för kallt för att åka. Då var vi inne istället och dansade och lekte lekar. Vi pratade även om hur man ska klä sig för att inte frysa när det är kallt ute. Idag, fredag, drog vi på oss skrillorna igen. En del svettades och några frös.

Vi avslutade veckan med att prata om förintelsen, eftersom det är Förintelsens minnesdag på söndag. Det här var någonting som berörde oss alla och det är så viktigt att vi inte glömmer bort. 

Nästa vecka fortsätter vi med intensivläsningsperioden, läs, läs, läs! Men denna gång är det "Livet i Bokstavslandet" som gäller.

Ha en trevlig helg!
Helena och Susanne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar