fredag 11 januari 2019

Veckobrev v 2

Hej där hemma!


Tillbaka till vardagen och äntligen har vi fått träffa era fina barn igen!

En kort men trevlig vecka, där vi har intervjuat varandra och även redovisat för klassen. Vi har pratat om att vi alla är unika personer och att vi är bra som vi är. Vi "matchar" ihop med alla på något vis. En del mer och en del bara pyttelite. Ett klasspussel tillverkades, vi är en grupp som är öppen för nya relationer hela tiden genom livet.

Vi har varit på badhuset och tränat mer på simning, såå viktigt att kunna!

Idag har vi dansat ut julen ur skolan. En ny tradition vi skapat här hos oss. Det var skoj!

Veckan avslutades med dans och massage =)

Eleverna har fått en fråga med sig hem idag som läxa. Den ska de forska hemma så mycket som möjligt kring, för att sedan redovisa för sina klasskompisar. De får själva ta ansvar för att den blir gjord. Några gör mycket och några gör lite, efter intresse och förmåga. Vi inleder ett arbete kring denna fråga på tisdag.

Ni har fått hem en inbjudan till föreläsning den 21/1 på Hedens Skola. Mustafa Panshiri är polisen som började föreläsa för ensamkommande ungdomar. Han och Jens Ganman skrev tillsammans boken "Det Lilla Landet Som Kunde" och dyker huvudstupa in i samtidens mest kontroversiella ämne, integration. I en uppgörelse med politisk korrekthet och egna fördomar, präglat av lika delar humor och allvar. Han har en sprudlande berättarglädje och det är en föreläsning som fått ett mycket bra omdöme.

Ha en trevlig helg!
Helena och Susanne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar