fredag 18 januari 2019

Veckobrev v 3

Hej på er där hemma!

Här på skolan har vi det mycket bra! Vi får beröm av andra lärare som kommer och arbetar med våra elever och era barn. De säger att det är så roligt att vara med oss. Kul! Där får vi alla ta åt oss av berömmet, men främst barnen såklart!

I veckan har vi arbetat med kapitlet "Glass till alla", vi har läst, lyssnat och pratat om mycket utifrån kapitlet. Både tekniskt inom svenska språket och om händelser i kapitlet. Vi har tränat på att använda frågeord till texten och vi har tränat på att läsa både "på raderna" och "mellan raderna". Vi har också tittat lite på dubbelteckning och korta och långa vokaler. 

På matematiken arbetar vi nu med den sk. "Blockmodellen". Ett visuellt verktyg vid problemlösning. Helt fantastiskt att kunna använda sig av för att förstå bättre vad man gör. Det är ganska klurigt så här i början, men vi märker att det går bättre och bättre ju mer vi tränar. Vi behöver även träna mer på huvudräkning med tiotalsövergång och på att räkna med uppställning, minnessiffra och växling.

Engelska lektionen gick ut på att befästa kunskap om djur.

På NO-lektionen arbetade vi vidare med vintern och på SO-lektionen inledde vi vårt arbete med våra världsreligioner. Barnen fick i uppgift att ta reda på vad religion är och de var jätteduktiga. Sedan fick de redovisa för varandra och tillsammans lärde vi oss massor!

På idrotten åker vi skridskor så snön yr. Det tränas på start, stopp, svängar och bakåtåkning och en massa andra aktiviteter som stärker åkningen! Vi är så tacksamma över all hjälp vi får med isbanan så att barnen får åka skridskor. Det är så härligt att se att många åker även på fritiden! Vi påminner er om att skicka med varma kläder såsom fleecejacka, fleecebyxa, buff, tjocksockar och varma vantar. Vi är ute i alla väder!

Vi avslutade veckan med fredagsdans och massage.

Nästa vecka inleder vi en intensivläsningsperiod. Vi vill ge eleverna en kick framåt och utveckla deras läsning ytterligare. Därför får de en läsläxa på onsdag. Läxan är individuell för just ditt barn. Se medföljande instruktioner.
Skrivläxan är som vanligt!

Ha en trevlig helg!
Helena och Susanne!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar