söndag 3 juni 2018

Det här har vi gjort v22

Hej på er!

Vecka 22 har vi börjat med vårt sista arbetsområde för detta läsår. Vi jobbar med livcykler för olika djur och insekter, pratar och diskuterar om varför de djuren och insekter är viktiga i vår natur. Vi har även börjat att tillverka insektshus och armband som eleverna kommer att sälja på marknaden. 

Eleverna har har mätt hur långa de olika bitarna ska bli till husen. Meter, dm och cm har vi pratat om, vilket engagemang det var!! Holger vår träslöjdslärare har fått hjälpa oss att kapa bitarna. En grupp har fått börja spika ihop sina hus o det var inte det lättaste...
Hur håller man i en hammare?, många slag på tummar, nån prickade kompisen som hjälpte att hålla och en hel del krokiga spikar;)) Nog om detta vi fortsätter på måndag.

På idrotten hade vi orientering på skolgården. Passa kartan och kartans tecken var fokus på att lära sig. Efter det sprang eleverna en stjärnorientering. Det är kartor med samma startpunkt och bara en kontroll att leta. Nog så svårt ändå, man måste hålla kartan åt rätt håll och veta vad men letar. De var jätteduktiga!!


Hedens skolas marknad är 12/6  9:30-11:30
Separat inbjudan kommer.



// Tove, Susanne och Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar