onsdag 13 juni 2018

Brev från rektorn

Barn och sociala medier…


Vet du som vårdnadshavare vad ditt barn sysslar med på nätet? Unga idag kan råka ut för mycket på sociala medier, bland annat kränkningar, sexuella trakasserier och mobbning. Något som kan ge allvarliga konsekvenser som psykisk ohälsa, utanförskap och låg självkänsla.

Här på skolan har vi upptäckt allt mer, att detta med sociala medier verkligen kan ställa till det.
Det vi märker är att fler och fler av de konflikter som vi under skoltid får arbeta för att lösa är sådant som börjat på sociala medier. Det kan handla om allt från hot och rykten, till spridning av pinsamma eller personliga bilder. Främst verkar det handla om Snapchat, där t ex elever stängs ute/slängs ut ur gemensamma grupper och där elaka kommentarer skrivs till/om en del av dem.
Detta påverkar en del elever så till den milda grad att de inte klarar av skoldagen eftersom de tvingas möta sina plågoandar dagligen.

Trots att det mesta som sker på internet är helt ofarligt, händer det alldeles för ofta att barn blir utsatta eller är med om att utsätta andra barn för till exempel mobbning och kränkningar.
Därför vill vi uppmana dig som förälder/vårdnadshavare att prata med ditt barn om netikett och att ha koll på vad ditt barn gör på nätet!


Hälsningar från rektor Maria och Trygghetsteamet på Hedens skola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar