fredag 10 november 2017

Veckobrev

Hej där hemma.
Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Ee i bokstavståget, tränat på hur den låter, skrivit ord som börjar på e. Vi tränar vidare på läsning och har lyssnat av läsläxan.

På matematiken har vi arbetat med siffran 4 och 5, delat upp de på olika sätt och arbetat med addition. Fråga gärna barnen hemma om tex 4:ans kompisar(0-4, 3-1, 2-2)dvs vilka siffror som blir fyra tillsammans. Vi har gjort matteprov på kapitlen 0-3 samt en lärandematris i matematik. Många av eleverna uttrycker att de tycker begreppen fler än, färre än, större än och mindre än är svåra. Vi fortsätter att arbeta med det men använd gärna de orden hemma också.

I gymnastiksalen har vi fått ny och bättre belysning därför kunde vi inte vara där inne och ha idrott. Vi har istället sett på film och pratat om isvett. Vad ska man tänka på när man går ut på en is? Vi har tittat på isdubbar, ispik samt säkerhetslina. Förlängda-armen vad är det? Var ska man ringa om olyckan är framme?

I slutet av veckan dök en mystisk väska upp i klassrummet. I den hade eleverna i år 1 och 2 fått ett brev av en Alma 82 år som berättade lite om hur det var när hon gick i skolan. I väskan fanns det olika gamla saker som vi tittade på. Vi avslutade fredagen med att titta på Madicken. Det var uppstarten på vårt tema Barn förr och nu. Det kommer vi arbeta med några pass i veckan fram till jul.














Ha en riktigt skön helg// Helena, Tove och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar