fredag 17 november 2017

Veckobrev v 46


Hej på er där hemma!

Under vecka 46 har vi jobbat vidare med vårt temaarbete. Hur var det egentligen att leva för 100 år sedan? Hur var det att vara barn på den tiden? Ett riktigt intressant tema! Vi kommer att jobba med detta fram till jullovet.

Vi har jobbat med bokstaven Ff, vad den heter, hur den låter och hur den ser ut och om det är en vokal eller en konsonant. Hur många ord finns det egentligen på f? Förslagen är förtvivlat fräsiga och flera =)

På matten har vi jobbat med siffran 5 och dessutom har vi börjat titta lite på det här med subtraktion, det är ju inte det lättaste.

I engelska har vår lärarstudent Caroline (se tidigare brev), utvecklat arbetet med djurtemat. Vi använder oss av glosor, läten, gester, bilder m.m. Mycket lärorikt. De är så duktiga era barn!

På idrotten blev det jobb med bollkänslan och motoriken. Fråga gärna era barn hur det gick =)
Förra veckan inledde vi ett viktigt arbete med kamratskap och känslor. Hur är man en bra kamrat, god vän och vad är egentligen skillnaden? Vi hade tjej- och killsnack och eleverna fick varsin veckans kompis att vara extra vänlig mot. Idag, fredag, har vi utvärderat veckan och pratat vidare i respektive grupp. De har även fått en ny ”veckans kompis” att vara trevlig mot. Det går riktigt bra, tycker vi!



Ha en riktigt trevlig helg!
// Tove, Susanne och Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar