torsdag 21 oktober 2021

Vecka 42

 Hejsan!

I veckan har eleverna påbörjat redovisningar i engelska (5A har gjort klart). I NO har vi haft läxförhör och nu påbörjat med teknik som vi kommer arbeta med några veckor framöver. I matematiken jobbar vi med multiplikation och division. Många elever behöver repetera multiplikationstabellerna ytterligare. Jag återkommer med hemuppgifter kring detta.

I svenskan har eleverna gjort klart DLS-testerna (läsförståelse, läshastighet, ordförståelse och rättstavning), förutom de som varit sjuka. De gör klart testerna i nästa vecka. Eleverna har varit väldigt fokuserade och det har varit bra arbetsro under testerna.

I SO har eleverna fått en läxa som handlar om namngeografi i Norden. De ska ha läxförhör på onsdag. Nästa vecka påbörjas ett grupparbete om nordens länder som avslutning på detta arbetsområde. I svenskan ska de få skriva en spännande saga med halloween-tema.

Nästa vecka får vi även besök av teatergruppen Scratch. På måndag morgon och förmiddag kommer klasserna få gå på teater, och under onsdag morgon/förmiddag kommer eleverna att få gå på workshops med teatergruppen. Det ska bli väldigt spännande!

ISBANA
Varje årskurs måste ha en föräldraansvarig (gärna 2st) för att spola isbanan. Årskurs 5 har ansvar vecka 4. Vi efterlyser därför 2 stycken som kan tänka sig att göra detta. Under veckan ska isen spolas 2 gånger. Hör av er till oss med namn, telefonnummer och mejladress samt vems förälder ni är.


Trevlig helg!

/Anna, Mona och Tove


Meddelande från skolsköterska:

Hej!

Det har uppmärksammats att det ”går löss” på skolan och vi vill därför uppmana er alla att luskamma era barn samt vid behov behandla. Om barnet haft/har löss är det bra om ni informerar skolan och andra som barnet varit i kontakt med senaste veckorna. Barnet och övriga familjemedlemmar bör kammas regelbundet i 14 dagar efter ev behandling. 

Har ni några funderingar, hör gärna av er.

 Med vänlig hälsning, Anna-Karin skolsköterska

0921-62316Anna-karin.rendahl@boden.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar