torsdag 14 oktober 2021

Vecka 41

 Hej!

Imorgon kommer båda klasserna att ha matematikprov på kapitel 1 och 2 som vi arbetat med den här terminen. Kapitel 2 avslutades förra fredagen. Eleverna har blivit erbjudna repetitionsuppgifter som hör till kapitel 1, och de elever som varit intresserade har tagit med sig repetitionshäftet hem.

I svenskan fortsätter vi med DLS läsförståelse och läshastighet denna vecka och nästa. Som vi sagt tidigare är det inget de kan förbereda sig inför.

På musiken har vi fokuserat på ackordsspel på piano och nästa vecka kommer vi att börja spela och sjunga låten "Stand by me" tillsammans.

På tisdag kommer 5B att ha en avstämning/läxförhör på avsnittet meteorologi som vi arbetat med i fysiken de senaste 3 veckorna. 5A kommer att ha det på onsdag. Vi har sett många filmer relaterat till arbetsområdet, och vi har arbetat med att läsa och göra uppgifter på skolan för att ta oss an detta område. Idag kommer eleverna att erbjudas repetitionsuppgifter som de kan arbeta med om de är intresserade.

Om någon vill repetera genom att se på film så följer här några länkar. Dessa filmer har vi inte sett på skolan, men de är inom samma område:

https://www.youtube.com/watch?v=42HOGovdUdQ

https://www.youtube.com/watch?v=B7656zuM8xo

https://www.youtube.com/watch?v=K3JbQWEr5O4

I engelska har de flesta elevgrupperna börjat öva på sina egenskrivna dialoger. I slutet på nästa vecka finns det därför de som är redo att redovisa. Majoriteten av eleverna har tagit sig an uppgiften med positiv attityd och är väldigt engagerade inför att få agera ut sina dialoger. Det ska bli kul att se slutresultatet!

Trevlig helg!

/Anna, Mona och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar