fredag 15 maj 2020

Veckobrev vecka 20

Hej!


Vi har börjat arbeta med bråk på matematiken. Vi lär os förstå täljare, nämnare 1 hel, 1 halv, 1 tredjedel o.s.v. Vi jämför olika bråk och vi tränade även på att se vad som saknas för att det ska bli en hel.

På svenskan har vi arbetat med motsatser, synonymer och antonymer, vi har tränat på att återberätta, svara på frågor och vi har gjort filmer i Puppetpals 2.

På engelskalektionen läste vi dialoger, tränade på glosor och arbetade i Workbook. Även här blev det synonymer och motsatser.

Vi reser vidare genom Sverige tillsammans med pojken och Tigern. Det är spännande att läsa om de olika landskapen och om svensk historia. Nu är vi i Östergötland och Södermanland.

På idrotten hade vi redskapsbanor och stationsträning. 

Vi har målat tredimensionella händer på bilden. Inte det lättaste, men de blev riktigt coolt!

På musiken tränade vi lite på vår avslutning.

Bokbussen blev p.g.a. att bussen gick sönder. Har ni möjlighet att lämna böckerna själva på biblioteket så går det bra. Annars hämtas de upp här på skolan i slutet på terminen. Ev. lån kan även behöva förlängas, men det får ni meddelande om i så fall.

Gällande Corona hänvisar vi i fortfarande till länken nedan, den sidan uppdateras kontinuerligt. Om vi får reda på någonting utöver det som står på den sidan, skriver vi det här i vår blogg.


https://boden.se/kommunen/coronaviruset


Var rädda om varandra 💚

Susanne & Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar