onsdag 20 maj 2020

Veckobrev v21

Hej på er!


Vecka 21 har bara rusat förbi. Tänk att det bara är tre veckor kvar av denna termin, bara tre veckor med kvar med ers fantastiska barn! Men vi märker att de börjar vara trötta och behöver sommarlov. Passande nu då med en långhelg.

Denna vecka har flera barn och Helena vart hemma och varit förkylda.Vi är tacksamma att ni håller på riktlinjerna och håller barnen hemma även om de bara är lite snuviga. Krya på er allihop!! På måndag är ni säkert friska.
Som ni förstår har veckan blivit lite annorlunda och vi har jobbat mycket tillsammans båda klasserna. Men som vanligt fungerar det otroligt bra!
I matematiken har vi arbetat bråk. Vi har pratat om hel, halv, tredjedelar, fjärdedelar och upp till tolftedelar. Vi har jämfört bråk, storleks ordnat bråk och kollat hur många delar behöver du fylla på så att det blir en hel. Detta är inte det lättaste att förstå.

I Bokstavslandet har vi arbetat mjuka eller hårda vokaler i samband med tj-ljudet. 

Vi reser vidare genom Sverige tillsammans med pojken och Tigern. Det är spännande att läsa om de olika landskapen och om svensk historia. Nu är vi i Värmland och Södermanland. Vi har tränat på Sveriges landskap och världsdelarna på skolplus. 

På idrotten har vi vart ute och tränat friidrott. Vi har hoppat längdhopp, kastat vortex, stött kula och sprungit 60 m. 

Gällande Corona hänvisar vi i fortfarande till länken nedan, den sidan uppdateras kontinuerligt. Om vi får reda på någonting utöver det som står på den sidan, skriver vi det här i vår blogg.

https://boden.se/kommunen/coronaviruset


Var rädda om varandra 💚

Helena & Susanne 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar