fredag 13 mars 2020

Veckobrev vecka 11

Hej hopp!


Denna vecka har vi börjat arbeta med multiplikation utifrån multiplikationstabellerna 4 och 8. Vi tränar på att se samband mellan tabellerna och vi bygger förståelse genom att utforska med hjälp av konkret material, samt genom att se mönster i bilder och i talföljder. Vi övar på att använda olika strategier och på att se multiplikation ur flera perspektiv. 

På svenskan har vi arbetat färdigt med 6 B i Bokstavslandet, vi har också skrivit egna sånger som vi sedan sjöng för full hals =) Övriga svenskalektioner bestod av Nationella Prov som handlade om att tala. 
Det har gått riktigt bra tycker vi!

Vi har åkt skidor på idrotten och de kämpar otroligt bra där ute i våra fina skidspår!

På engelskan har vi pratat om uttryck som t.ex. "I think I´m going bananas" och om att de inte översätts ordagrant. 
Vi lekte även "Rita, gissa, spring på engelska.

Hi/bild/teknik, då fortsatte vi bygga och konstruera våra stenåldershus och lite övrigt som passar i en stenåldersby. Vi har även tittat mer ingående på hur man levde på den tiden. 

Angående Corona hänvisar vi i dagsläget till länken nedan, den sidan uppdateras kontinuerligt. Om vi får reda på någonting utöver det som står på den sidan, skriver vi det här i vår Blogg.

https://boden.se/kommunen/coronaviruset

I övrigt kan vi bara meddela att vi som vanligt har haft en riktigt rolig och lärorik vecka tillsammans. Vi har sagt det förr och vi säger det igen: 

Ni har fantastiska barn! Tack!

Trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar