fredag 27 mars 2020

Veckobrev v13

Hej där hemma!


Denna vecka har vi  arbetat färdigt med kapitlet om multiplikation och division. 4 och 8:ans tabeller behövs tränas mer på så att de automatiseras. Ett tips är att lyssna på multiplikationssånger "Kunskapshubben", finns på Youtube.

På svenskan har vi gjort ett läsförståelsetest av en faktatext samt skrivit en faktatext. Det har handlat om träd, fråga gärna hemma om de kommer ihåg något av de de läst eller skrivit.

På tisdagen åkte vi skidor på skoterleden nästan ända fram till Framnäsvägen och tillbaka. Solen värmde fantastiskt och barnen svettades😅 Onsdagens idrott var  två bollekar, "Killerboll" och "Gladiatiorboll". 
31/3 är sista skidturen för denna vinter. Vi avslutar med vårt eget minilopp. De barn som vill får ta med sig ett litet fika såsom dricka, frukt och en smörgås.

På engelskan har vi arbetat i workbook, läst dialoger och sjungit sånger.

Nu är vår stenåldersby klar. Alla familjer har redovisat om sina figurer, sina hus och djur. De var jätteduktiga och engagerade. Husen och figurerna kommer att stå framme i klassrummet ett tag till så har ni vägarna förbi kan ni be era barn berätta.


Gällande Corona hänvisar vi i fortfarande till länken nedan, den sidan uppdateras kontinuerligt. Om vi får reda på någonting utöver det som står på den sidan, skriver vi det här i vår Blogg.

https://boden.se/kommunen/coronaviruset

Vi uppmanar våra elever att tvätta händerna noga, alltid till maten och extra efter varje rast. Vi har handsprit i klassrummen. Påminner och uppmanar om att nysa och hosta i armvecket. Inte hälsa med att ta i hand, inte kramas eller dela vattenflaskor med varandra osv.

Som information är de Nationella Proven inställda pga Corona. Vi har valt att ändå använda proven som ett komplement till undervisningen. Det hjälper oss att se vad vi behöver träna med på.

Denna vecka har det varit lite surrigare bland barnen, de verkar trötta. Tur att det snart är Påsklov!!

Ta hand om varandra!

Trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar