fredag 25 oktober 2019

Veckobrev vecka 43

Hej på er!


På matematiken har vi avslutat kapitlet om pengar genom att titta på gamla sedlar och pengar och sedan har vi inlett ett arbete om Geometri. Vi startade med tredimensionella former. Vad är egentligen skillnaden på en rektangel och ett rätblock? Vad är en prisma och hur ser en pyramid ut? Vilka föremål har både böjda och plana ytor? Vad är skillnaden på en sida och en kant? Svåra frågor? Vi tränar på att beskriva formerna och på att kunna använda begrepp som hörn, kant och sidoyta.

Extraläxa denna vecka i matematik blir att hitta och ta med ett tredimensionellt föremål hemifrån. Sedan ska eleverna förklara hur föremålet ser ut och vi andra får gissa vad det är =)

Vi har även arbetat med matematik på Bingel. Vi har lagt upp flera uppgifter där som vi har sett att barnen behöver arbeta lite mer med. De får mer än gärna Bingla även hemma!

Lektionerna på SV har bestått av att skriva och illustrera spöksagor och av att läsa tyst för sig själv och högt för någon annan.

På musiken övar vi vidare på vår eventuella show =) Träna gärna på sånger, rörelser och berättande texten hemma!

Idrotten bestod av dans. Änkegalopp, All American Promende och lite showdans till Thrillers läskiga intro. 

Idag, fredag, har vi läst upp våra spöksagor för ettorna, det gick jättebra. Ettorna blev liite skrämda av våra hemska treor och deras sagor =). Vi har även varit på vernissage hos femmorna. De hade gjort ett mycket bra arbete om FN-konventionen! Vi avslutade veckan med en skräckis och gofika.

Påminner om att vi erbjuder läxhjälp på onsdagar 13:15-14:00 i sal 13.

Trevlig helg och ett fantastiskt höstlov önskar vi er!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar