fredag 11 oktober 2019

Veckobrev v41

Hej på er!


Vecka 41 har varit en lite ovanlig vecka för oss eftersom vi lärare varit på utbildning. Eleverna tycker att de har haft bra dagar! Även resten av veckan har varit bra.

På matematiken har vi arbetat med pengar. Begrepp som sedlar, mynt, kronor och värde har varit i fokus. 


Vi har även arbetat med matematik på Bingel. Vi har lagt upp flera uppgifter där som eleverna gärna kan jobba med hemma.

I Bokstavslandet har vi arbetat kapitel 2B Vi gör en show. Det handlar om instruerande text och i arbetsboken har eleverna tränat att göra affischer och följa instruktion att göra en ansiktsmask. Där finns även en instruktion om att göra en handdocka av en strumpa. Skicka gärna med en trasig strumpa till skolan på måndag, vem vet vi kanske hinner göra en handdocka också:))

På musiken var båda klasserna tillsammans och sjöng vi vidare på Astrid Lindgrens sånger. Vi planerar kanske en show. Eleverna har fått hem ett häfte med texter som de gärna kan träna på.

Veckan avslutades med Ronja Rövardotter. Några frågor eleverna fick före filmen var. -Är det nutid? -Vad har de för kläder? -Går Ronja och Birk i skolan? -Hur lagar de mat?
Vi samlar kunskap inför att arbeta med stenåldern längre fram på terminen.

Trevlig helg önskar vi er!


Helena och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar