fredag 22 mars 2019

Veckobrev vecka 12

Hej på er!

På svenskan har vi arbetat vidare med kapitlet efterlysningar, vi har börjat titta på sj-ljudet och vi har arbetat med sammansatta ord, särskrivning och läsförståelse. 

Vi har arbetat vidare med längd och höjd. Nu har även multiplikation och division blandat sig i, i våra problemlösningsuppgifter. Vi uppskattar, mäter, ser skillnader, multiplicerar och dividerar. Vad är det egentligen för skillnad på höjd och längd? Vad är längre, kortare, högre, lägre?

I tisdags var vi till Pagla tillsammans med år 1. Vi hade en fantastiskt trevlig dag! Tack till alla elever, pedagoger och till er föräldrar som hjälper till med allt runt omkring! Kul att det var så många föräldrar med oss också =)

Veckans idrottspass bestod av skidåkning, de åkte så att snön yrde! Vi har åkt det långa spåret, lite slalom och även stafetter. De börjar bli riktigt duktiga på att åka skidor. Även duktiga på att ta på, ta av och ta hand om sin utrustning. Det ni gärna kan träna på hemma, är att knyta skorna!

Nästa vecka ska vi lära oss massor om kroppen både i engelska och i NO. 

Onsdag den 28/3 kommer bokbussen hit. Samla ihop era låneböcker! Vi påminner också om att eleverna måste ta med sig sina lånekort. 

Fredag den 29/3 är det dags för Hedenloppet. Vi är taggade till tusen! Välkommen om ni vill och kan! Se separat information.



Ha en riktigt fin helg! 

// Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar