fredag 15 februari 2019

veckobrev v7

Hej där hemma!

Veckan har gått i vänlighetens tecken. Vi har pratat om hur man är bra kompis, hur man är vänlig och försökt vara extra snälla mot varandra. På alla hjärtans dag pysslade eleverna hjärtan av olika slag. Eleverna har haft en hemlig "vänligkompis" som de ska vara extra snälla och trevliga mot. Spänningen var olidlig när hemligheten skulle avslöjas.

Svenska: vi arbetat med kap 5A Tjuvar i farten. Vi har skrivit ord som börjar med tj. Jämfört ord som stavas med tj och med k i början. Vi har fortsatt att läsa varje dag utifrån vår intensivläsningsperiod. Vi påminner er där hemma om vikten att läsa 15 min varje dag, måndag till torsdag. Superviktigt!

Matematik: vi har börjat arbeta med division. Vi jobbar även här med är 2:ans, 5:ans och 10:ans multiplikationstabeller. Träna gärna på att räkna 2, 5 och 10 hopp hemma! 

Engelska: vi arbetade vidare med prepositioner.

SO: vi arbetar vidare med våra världsreligioner. 

Idrott: Skridskor. Vi har lekt lekar, åkt banor, lite paråkning och spelat bandy. Nästa vecka börjar vi åka skidor. Se därför över skidutrustningen där hemma. Säg till om ni behöver låna här på skolan.

Veckan avslutades med att se film om Islam, Hinduism och fredagsdansen.

Ha en trevlig helg!

Helena och Susanne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar