fredag 22 februari 2019

Veckobrev v. 8

Hej där hemma!

Svenska: Vi har arbetat med tje-ljudet, sammansatta ord, läsförståelse m.m. Vi har fortsatt att läsa varje dag utifrån vår intensivläsningsperiod. Vi påminner er där hemma om vikten att läsa 15 min varje dag, måndag till torsdag. Superviktigt! Det här är sista veckan som vi kör denna extra läsningen.

Matematik: Vi har arbetat vidare med division. Vi arbetar med 2:ans, 5:ans och 10:ans divisionstabeller. Träna gärna på att räkna 2, 5 och 10 hopp hemma! De börjar nu se sambandet mellan multiplikation och division och hur vi kan dela in i grupper för att på så vis förstå vad de räknar.
Engelska: Vi har börjat se en film/serie som heter "The game" som är riktigt bra. Den handlar om elever som spelar ett spel och hamnar i spelet för att tillsammans lösa uppdrag. I första rundan av spelet tematiserades hälsningsfraser.

SO: I tisdags gjorde vi ett studiebesök på Överluleå Kyrka. Det var intressant. Vi blev guidade och barnen ställde riktig bra frågor som de tidigare förberett. Vi arbetade även vidare med våra världsreligioner. 

Idrott: Skidor. Vi har tränat på att ta på oss utrustningen, vad som är bra att ha på sig för kläder. Vi har tränat skidåkning i skogen. Tack Erik för spåren! På fredagsmorgonen har vi pratat om is- och badvett.

OBS! Skicka med utrustningen även om det är kallt på morgonen. Ibland åker vi på eftermiddagen istället om det har blivit varmare ute.

Veckan avslutades med "Friday on ice" och skidåkning i skogen =)

Nästa vecka avslutar vi med "Snökul" tillsammans med treorna, då får barnen ta med sig eget fika om de vill.

Ha en trevlig helg!

Susanne och Helena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar