fredag 19 oktober 2018

Veckobrev v42

Hej där hemma!

Denna vecka har vi arbetat med svenska i arbetsboken till Bokstavslandet. I kapitel 2A tränar eleverna på att upptäcka nya ord, uttryck, formuleringar, samt att utreda deras betydelse. Vi har även arbetat med  adjektiv och det kommer vi fortsätta med nästa vecka. 

I matematiken har vi  arbetat vidare med andra uttryck inom addition och subtraktion såsom fler-färre, se skillnad och öppna utsagor. Öppna utsagor tränar förståelsen för likhetstecknets betydelse.  

På måndagen hade vi besök av skolsköterskan och skolkuratorn. De pratade om hygien, sömn, mat och hur det hör ihop med att må bra.

På måndagens idrott tränade vi på takt och rytm, dansade Tunnelpolka och Änkegalopp. Fredagens idrott var redskapsstationer med armgång, klättra, krypa, åla, balansera, hoppa, kullerbyttor och hänga.

Även denna vecka har vi haft en praktikant, Emma från Stureskolan som har varit med på lektionerna. Uppskattat av barnen och fröknarna.

Vi avslutade veckan med att gå en tipsrunda i skogen. Våra elever har gjort ett fantastisk arbete om Allemansrätten. De gick tipsrundan med sina fadderbarn och läste/lärde dem saker om Allemansrätten. Mycket uppskattat av fadderbarnen. En stor eloge till våra duktiga tvåor för ett väl utfört arbete.

Som information till er föräldrar har eleverna möjlighet att gå på Läxhjälp.
Där kan man passa på att skriva sina meningar eller läsa läsläxan en extra gång. Det är på måndagar 14:00-14:45 i musikrummet, sal 13.
Alla barn är välkomna att delta, även de som är på fritids.

Tack för en riktigt bra vecka!

Ha en trevlig helg!
Helena och Susanne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar