fredag 12 oktober 2018

Veckobrev v 41

Hej där hemma!

Denna vecka har vi arbetat med svenska i läseboken till Bokstavslandet. I kapitel 2B tränar eleverna på att upptäcka nya ord, uttryck, formuleringar, samt att utreda deras betydelse i sin läsning. Vi har även arbetat med att repetera substantiv i singular och i plural och även adjektiv. Dessutom har vi tränat på att sätta ihop ett substantiv med ett adjektiv.

I matematiken har vi fortsatt att arbeta med ental och tiotal med subtraktion. Vi har tränat på stora minus. Vi har även tränat mer på talmönster eftersom vi ser att det behövs.

På engelskan arbetade vi i arbetsboken med att addera siffror och så tränade vi på glosor med hjälp av ett korsord. Såklart blev det en liten sång också =) 

På bildlektionen har halva gruppen tränat på att använda linjalen. De har arbetat med att tillverka diamanter.

På idrotten har vi tränat på bollkontroll med hjälp av olika bollövningar.  De har även spelat Kungsboll och Plintboll. Detta för att träna på att vinna och förlora på ett bra sätt. Viktigt! Utöver det har vi tränat ännu mer på kartkunskap. Där har våra praktikanter, Saga och Klara, gjort ett fantastiskt bra jobb med en orienteringsövning som avslutade veckan. Orienteringens mål var mycket bra kunskap och en kokosboll i klassrummet =)  

Simträningen gick även den riktigt bra!

Vi har tillsammans med våra praktikanter arbetat med Allemansrätten. De avslutade detta arbete med en jättebra Kahoot! Tack till er Saga och Klara! Mycket väl genomförd praktikvecka!

Nästa vecka kommer vi ha ytterligare en praktikant, Emma från Stureskolan. Det kommer att bli kul!!

Tack för en riktigt bra vecka!

Ha en riktigt trevlig helg!
Helena och Susanne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar