fredag 25 maj 2018

Det här har vi gjort v21


Hej!

Vecka 21 har vi tränat ännu mer på att skriva meningar. Viktigt med stor bokstav, punkt, små bokstäver, mellanrum mellan orden, att skriva på raden och såklart att det är en fungerande mening =) Vi har även jobbat med läsförståelse. Testerna från skolverket i svenska är gjorda och vi ser att era barn utvecklas hela tiden. Tur är väl det, pust ;)
På engelskan har vi repeterat och tränat på att prata inför klasskamraterna.
På idrotten hade vi bollekar och så sprang barnen i skogen.
Vi sjunger då och då, la, la, la. Dessutom gjorde vi "dans-charader" som var riktigt roligt och uppskattande. Fråga gärna era barn vad de gjorde!
Vi har pratat om källkritik och hur tokigt det kan bli om man tror någonting och för det vidare även om man inte vet om det är sant. Det kan göra så många ledsna. Detta är också bra om ni pratar om hemma.
På bilden tränade vi på instruktioner och på att rita roliga figurer.
Lössen verkar inte ge sig, så snälla, snälla ni, kamma era barn och er själva. Även om ni inte tror att de huserar hos er eller om ni egentligen inte har tid. Gör det bara, please!
Vi har varit till bokbussen, en del förlängde sina lån, en del lånade nya böcker. Dessa går att ha under hela sommaren, men det går ju såklart jättebra att lämna igen dem på biblioteket inne i stan.
Kom ihåg att det är lov på måndag! Fritids är öppet som vanligt.

Ha en fantastisk helg i fina vädret = )

// Tove, Susanne och Helena





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar