fredag 18 maj 2018

Det här har vi gjort v 20


Hej där hemma

Vecka 20 har vi i svenska fortsatt att arbeta med H-boken och skriva meningar, vi har skrivit berättelser och tränat på läsförståelse.  

I matematik har vi tränat på addition och subtraktion med att använda tallinjen och räkna vidare och att fylla på till tio. Tex 8+5 börja på 8:an och räkna fem steg uppåt på tallinjen, se svaret och att fylla på till tio tex 8+5 är samma som 10+3.
Det här är användbara strategier som är bra att träna extra på.

Vi fortsätter att prata om klockan. Vad är klockan nu? Vad är klockan när vi ska äta frukt? Hur ska visarna vara då? Hur ser klockan ut när ni ska in? Osv..

På idrotten har vi jobbat med redskapsstationer. Romerska-ringar med bakåt och framåt volt, armgång, krypa, balansera, hänga och svinga sig i lianer, hoppa över plintar. Det var väldigt varmt i gy-salen och svetten rann på alla och luften stod stilla, tur att vi ska ha idrott ute nästa vecka!!

Nästa vecka är det min tur (Susanne) att vara och rätta nationella prov på stadshuset. Tove kommer då att ha 1B hela veckan förutom tisdag. Malin kommer att ha idrotten. Elias Ö och Andreas H kommer att vara resurs under veckan samt ta ha 1B på tisdagen.
Helena är tillbaka;)

Ha en trevlig helg!
// Tove, Helena och Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar